00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

16. July, 2019.

Drugi Pecka Outdoor Festival 20. i 21. jula

 Iako su prvobitno održavanje ovog festivala početkom juna pomjerili nepovoljni vremenski uslovi, naredni vikend će bez sumnje biti rezervisan za sve zaljubljenike u zdrav način života, aktivan odmor i porodično okupljanje u prirodi.


 „Pecka Outdoor“ festival je društveno odgovorni i održivi turistički proizvod koji, popularizirajući prekrasnu Pecku, promoviše aktivan i zdrav život, biciklizam, pješačenje i prirodne ljepote, te osnažuje lokalnu ekonomiju i podstiče razvoj kompletne regije. Festival će posjetiocima pružiti izuzetnu priliku za istraživanje, druženje, zabavu i avanturu na otvorenom, kao i mogućnost da uživaju u jedinstvenoj ponudi sportskih i avanturističkih klubova iz okruženja. Ljubiteljima brdskog biciklizma festival će pružiti šansu da dva dana na biciklima istražuju pitoma ruralna područja vozeći se kroz različita sela na području opština Mrkonjić Grad i Šipovo dok će rafteri imati jedinstvenu priliku da se među prvima spuštaju netaknutim kanjonima rijeke Sane sve do Ribnika.

U sprezi sa sportskim i zabavnim aktivnostima koje festival nudi, cilj je pospješiti prodaju domaćih proizvoda i usluga te promociju svih učesnika i partnera, a aktivnostima namijenjenim i odraslima i djeci, stvoriti atmosferu jedinstvenog događaja u kojem uživa cijela porodica.

Boro Marić, direktor "Pecka Outdoor festivala", ističe da je Pecka oaza čistog vazduha i čiste vode, te je siguran da će svi posjetioci na festivalu uživati u bogatom programu.

"Ove godine smo program upotpunili novitetima - raftingom na Sani i posmatranjem ptica, što nismo imali prošle godine. U dodatnim zabavnim aktivnostima imamo mnogo sadržaja u okviru muzičkog programa, te uveče u astronomskom kutku imaćemo posmatranje zvijezda, jer je nebo iznad Pecke vrlo zvjezdano kad je vedro. Doživljaj kampovanja kompletne porodice u prirodi biće za mnoge prvi put, da djeca budu uz logorske vatre, zvuk gitare i da osjete tu atmosferu", poručio je Marić.

On je podsjetio da je prvi Pecka outdoor Festival, koji je održan u maju prošle godine, okupio više od hiljadu učesnika svih generacija i time premašio sva očekivanja. U nezaboravnom prirodnom ambijentu Pecke, sve aktivnosti izvedene su uspješno i ispraćene zadovoljstvom svih posjetilaca.

Share: