00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

23. July, 2019.

19. Zelenkovac Jazz Festival ( 25. 07.- 28. 07. 2019.)

Ove godine svoje gostovanje su  do sad potvrdili bendovi iz Slovenije, Hrvatske, Estonije, Brazila, Francuske, Srbije i domaći bendove iz Bosne i Hercegovine. Sam nastanak džez muzike ima dublju simboliku spajanja različitosti kroz istoriju između afroamerikanaca i evropljana, te pravi simbiozu različiti vrsta umjetnosti kao što su muzika i slikarstvo.

Program festivala:

ČETVRTAK, 25. jula 2019: „Žene u džezu“

Zelenkovac džez festival od ove godine uvodi jednu novinu u program, a u pitanju je jedna vrsta podfesta koji će se dešavati u sklopu festivala i koji će se zvati „Žene u džezu“. Prvog dana festivala nastupiće tri sastava u kojima dominiraju žene. One su te koje vode cijelu priču i čija interpretacija čine muziku koju izvode.

Trio Livada (Zagreb, Hrvatska)

Iz Zagreba  dolazi Trio Livada, koju  predvodi Valerija Nikolovska, hrvatska rok i džez pjevačica, rodom iz Makedonije.

Trio Jasne Jovičević (Srbija, Mađarska, Poljska)

Trio Jasne Jovičević je sastav koji odiše originalnošću, otvorenim formama i slobodom. Sva tri muzičara su poznati po improvizaciji, kompoziciji, ali i savremenom pristupu kamernog sastava. Sviraju autorsku muziku, većinom spontano komponovanu.

PETAK 26. jula 2019.

Drugog dana festivala, na Zelenkovac dolazi slovenski bend  Star Time Playboys  koji izvodi muziku koja je na raskrsnici između džeza i bluza.

SUBOTA, 27. jula 2019.

Treći dan festivala je popunjen sa tri izvrsna džez  benda iz Srbije, Estonije i Slovenije.

NEDELjA, 28. jula 2019.

Četvrti i zadnji dan džez festivala  na scenu dovode nedavno ponovo okupljene perkusioniste Afrodizijak iz Banjaluke, a iz Beča na Zelenkovac stižu Soda & Gomorra bend.

Džez festival ima ogroman  značaj za organizaciju Ekološki Pokret Zelenkovac, kao i značaj u promociji prirodnih i društvenih vrijednosti regiona, promociju i podsticaj u razvoju turizma, kulturnog stvaralaštva, demokratizaicje društva i očuvanju životne sredine.

Share: