00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

22. July, 2019.

Održan drugi Pecka Outdoor Festival

Festival  je posvećen  rekreativcima, sportistima, avanturistima i porodici koji nudi atraktivne programske sadržaje i aktivnosti na otvorenom prilagođene svim uzrastima. Kao takav, festival je jedinstven u Republici Srpskoj i BiH.

I ovogodišnje festivalsko izdanje,  bilo je prilika je za dobar provod, mnogo izazovnih aktivnosti na otvorenom, odličnu gastro ponudu i zadovoljstva u izobilju, posebno značajnog za djecu i cijelu porodicu.

„Jedinstvenost  festivala je i u spoju tradicionalnog i ruralnog sa modernim i urbanim, koji istovremeno obogaćuje sve koji učestvuju u ovoj razmjeni“, istakao je Boro Marić, organizator festivala i domaćin Centra za posjetioce Pecka.

Biciklističke vožnje, pješačenje na nekoliko destinacija u okruženju, sportsko penjanje, rafting, posmatranje ptica, posebno osmišljene avanture za djecu i druge aktivnosti na otvorenom  bile su  središnji program festivala. Prateći sadržaj festivala obuhvatao je  muzički program, radionicu udaraljki i bubnjeva za sve uzraste, „Astronomski kutak“, predstavljanje proizvoda sela, rada NVO organizacija koje se bave održivim razvojem, predstavljanje konjičkog sporta, sportsko-kreativna radionica za djecu i još mnogo zanimljivog sadržaja.

"Pecka Outdoor Festival" pružio je  priliku čitavim porodicama, kao i aktivnim pojedincima da provedu kvalitetno vrijeme u prirodi.

Share: