00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

17. November, 2016.

ZAPOŠLjAVANjE - PRIORITET I U DALjEM RADU

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je Srni da će prioriteti u njenom radu i dalje biti zapošljavanje i nova radna mjesta, a da će posebnu pažnju posvetiti i turizmu.

Aničićeva, kojoj je ovo treći načelnički mandat, izrazila je zadovoljstvo zbog toga što se broj zaposlenih na području Mrkonjić Grada svake godine povećava.

"Redovno planiramo u budžetu sredstva za podršku našim privrednicima, kroz povoljne kredite, bespovratna sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje. Želimo osnažiti zadrugu koju smo oživjeli u toku ove godine. Planiramo, osim hladnjače, nabaviti i sušaru", navela je Aničićeva.

Ona je dodala da je Mrkonjić Grad u protekle dvije godine postao "dom evropskim investitorima", prije svega italijanskim. U budućnosti će biti ulagano u tekstilnu industriju, te nastavljeni infrastrukturni projekti.

"Na proljeće krećemo sa novim radovima, obnovom vodovodnih i kanalizacionih mreža i novim asfaltiranjem. Zbog svega ovoga, postali smo primjer snažne opštine, uređeno mjesto sa razvijenom privredom i sa jasnim planom razvoja", rekla je Aničićeva.

Ona je naglasila da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti i turizmu.

"Mislim da Balkana i Zelenkovac mogu da pruže još više i trebalo bi da do kraja godine usvojimo prostorni plan posebne namjene za područje Balkane i pokušamo privući investitore koji će graditi smještajne kapacitete", istakla je Aničićeva.

U narednom mandatnom periodu u planu su još tri projekta za koje će biti traženi investitori.

"Planiramo da nađemo investitora za toplifikaciju grada, da objekat nekadašnje bolnice u Baraćima bude preuređen u starački dom. Nedavno smo posjetili fabriku za proizvodnju kamene vune u Solunu. Oni namjeravaju da grade istu fabriku na prostoru bivše Jugoslavije i bilo bi nam drago da to bude područje naše opštine", rekla je Aničićeva.

Ona je naglasila da je budžet opštine stabilan, da se redovno izvršavaju sve obaveze, te se nada da će tako i ostati.

Divna Aničić /SNSD/ zahvalila je glasačima što su joj i ovaj put dali povjerenje na izborima.

Izvor: SRNA

Share: