00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

26. September, 2016.

Podrška opštine Udruženju ''Bubamara''

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić posjetila je danas Udruženje 'Bubamara' i apelovala na sve privrednike i pojedince sa područja opštine da zajedno pomognu u radu Udruženju odnosno - Dnevnom centru za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju.

Ona  je posjetila ovaj centar da bi se informisala o tome kako opština još može pomoći ovaj dnevni centar.

"Pomažemo Udruženje, obezbjeđujemo godišnje 22.000 KM za njihov rad, odatle se sufinansiraju plate dva stručna radnika, logopeda i socijalnog radnika. Udruženje je aktivno, javljaju se na javne pozive koje imamo za nevladina udruženja", rekla je Aničićeva i dodala da bi još malo trebalo unaprijediti njihov rad.

Svjetlana Krupljanin, socijalni radnik u "Bubamari", naglašava da djeca svakodnevno dolaze u prostorije centra.

"Oni kroz svakodnevno druženje i različite radionice ispoljavaju svoje kreativnosti, socijalizuju se i ovo je dobar vid da ih uključimo u širu zajednicu", rekla je Krupljaninova, dodajući da bi u nekom narednom periodu bio prioritet angažovanje fiziotarapeuta.

Udruženje je počelo sa radom 2012. godine kao rezultat realizacije projekta "Jačanje kapaciteta socijalne zaštite na području opštine Mrkonjić Grad-SPIS".

Udruženje je zvanično registrovano 2013. godine i u njegovom funkcionisanju značajnu podršku daje opština, kao i Dom zdravlja "Dr Jovan Rašković", koji im je ustupio svoje prostorije.

Dio sredstava za funkcionisanje obezbjeđuje se preko donatora, kao i učešćem Centra na javnim pozivima za finansiranje aktivnosti kod domaćih i stranih donatora. 

Share: