00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

16. August, 2016.

„Velika drama“ proglašena za najbolju na 8. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu

Predstava „ Velika drama" Dramskog studija "Luča" iz Kruščića " po ocjeni publike proglašena je za najbolju predstavu na 8.Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu. U konkurenciji su bile i predstave: "Portret maligne ćelije" Amaterskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida, Urnebesna tragedija", Pozorišta "Ub", “Suvišan čovek", DIS Teatra iz Banjaluke , “Potop” Banjalučkog studentskog pozorišta, te "Maratonci trče počasni krug", Studentskog pozorišta Pale.

Pobjednička predstava je nastala po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicimilovića. Glumac Nikola Bulatović rekao je da  predstava  govori o kolonizaciji Crnogoraca u Vojvodinu.

„ Priča se tiče ljudi koji su doselili iz Crne Gore 40-ih i 50-ih godina 20 vijeka u Vojvodnu. Riječ je o sjajnom tekstu koji ima mnogo poruka, a najbitnija je da moramo obratiti pažnju na ono što su osnovne vrijednosti- porodica, ljubav i vjera „ kazao je Bulatović.

Manifestacija 8. Dani pozorišta je otvorena protekle sedmice  predstavom "Čaj od jasmina", Teatra Balkan Novi Pokret", a sinoć je u čast čobjednika beogradska glumica Monika Romić odigrala monodramu „Život je loto“, koja je nastala po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji  Bojane Lazića.

Romićeva je kazala da je priča s jedne strane neobična, a s druge strane potpuno obična u kojoj se svi pronalaze.

„U predstavi  đuskam, pevam, kuvam kafu publici, a kraj bira publika. Ja ispričam svoju priču, a publika bira šta će biti dalje sa mnom“,kazala je Romićeva. Božana Marčeta, član Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad, koji je organizator manifestacije, kaže da je festival bio izuzetno dobro posjećen, te da im je drago što su i gosti i učesnici ponijeli divne utiske iz Mrkonjića.

„U proteklih osam dana imali smo priliku da pogledamo sjajne predstave. U takmičarskom dijelu je nastupilo šest predstava i trudili smo se da zadovoljimo sve pozorišne forme „, kazala je Marčeta.

Generalni sponzor bila je opština Mrkonjić Grad, a zlatni sponzor preduzeće "RS silikon". Manifestaciju su pomogli i mnogi drugi privredni subjekti. 

Share: