00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

17. новембар, 2016.

Начелница Аничић потписала уговоре о додјели средстава дрвопрерађивачима

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас са три дрвопрерађивача уговоре о додјели бесповратних средстава с циљем повећања степена финализације дрвета укупне вриједности 48.982КМ.

Предузећа ''Звијезда'', ''Искра'' и Дрвна галентерија ''Благоје'' ће од општине добити 30 одсто од утрошених средстава за изградњу нове хале и за набавку средстава за рад.

Аничићева је истакла да је ово изузетно значајан пројекат јер је ријеч о побољашању финализације у области дрвопрераде.

"Поптписали смо уговор са предузећима која су у претходном периоду прошла испитивање, односно била укључена у наш пројекат гдје смо испитивали предузећа која могу и која су спремна и кадровски и финансијски да дођу до повећања степена финализације", истакла је Аничићева.

Власник дрвне галантерије "Благоје" Чедо Лакић захвалио је општини за подршку.

"Драго ми је што су нас препознали као озбиљну занатску радњу. Набавићемо ЦНЦ машину, која је новина на тржишту. Вриједност је око 65.900 КМ, а од општине ћемо добити 19.770 КМ", рекао је Лакић.

Аничићева је данас потписала уговор и са власником предузећа "Зид-арт" Дамиром Милићем - о суфинансирању једног приправника, за шта је општина издвојила 6.000 КМ.

Посредством Агенције за привредни развој, општина Мркоњић Град је до сада утрошила укупно 318.414 КМ и омогућила приправнички стаж за 39 приправника. 
 

Подели: