00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

17. November, 2016.

Načelnica Aničić potpisala ugovore o dodjeli sredstava drvoprerađivačima

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je danas sa tri drvoprerađivača ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava s ciljem povećanja stepena finalizacije drveta ukupne vrijednosti 48.982KM.

Preduzeća ''Zvijezda'', ''Iskra'' i Drvna galenterija ''Blagoje'' će od opštine dobiti 30 odsto od utrošenih sredstava za izgradnju nove hale i za nabavku sredstava za rad.

Aničićeva je istakla da je ovo izuzetno značajan projekat jer je riječ o poboljašanju finalizacije u oblasti drvoprerade.

"Poptpisali smo ugovor sa preduzećima koja su u prethodnom periodu prošla ispitivanje, odnosno bila uključena u naš projekat gdje smo ispitivali preduzeća koja mogu i koja su spremna i kadrovski i finansijski da dođu do povećanja stepena finalizacije", istakla je Aničićeva.

Vlasnik drvne galanterije "Blagoje" Čedo Lakić zahvalio je opštini za podršku.

"Drago mi je što su nas prepoznali kao ozbiljnu zanatsku radnju. Nabavićemo CNC mašinu, koja je novina na tržištu. Vrijednost je oko 65.900 KM, a od opštine ćemo dobiti 19.770 KM", rekao je Lakić.

Aničićeva je danas potpisala ugovor i sa vlasnikom preduzeća "Zid-art" Damirom Milićem - o sufinansiranju jednog pripravnika, za šta je opština izdvojila 6.000 KM.

Posredstvom Agencije za privredni razvoj, opština Mrkonjić Grad je do sada utrošila ukupno 318.414 KM i omogućila pripravnički staž za 39 pripravnika. 
 

Share: