00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

25. april, 2019.

Izvještaj sa 24. redovne sjednice Skupštine opštine

Dnevni red je proširen sa dvije tačke, a donesena su Rješenja o razrješnjima dužnosti te prijedlozi Rješenja o imenovanjima, nakon izvršene konkursne procedure i na prijedlog načelnika opštine.

Zakonom o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave i Statutom opštine Mrkonjić Grad , propisano je da Skupština na prijedlog načelnika opštine imenuje načelnike odjeljenja ili službe, na vrijeme trajanja mandata saziva Skupštine koji ga je izabrao, a nakon sprovedenog javnog konkursa.Na rukovodeća mjesta načelnika odjeljenja izabrani su:

·         Načelnik Odjeljenja za privredu i finansije-Tomislav Todorović

·         Načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i komunalne poslove-Slobodan Rajković

·         Načelnik Odjeljenja za izgradnju grada i upravljanje imovinom-Nedeljko Antić

·         Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti-Petar Kuridža

·         Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove-Mitar Cvijić

Izabran je novi zamjenik načelnika opštine- Miroslav Komlenić, za sekretara Skupštine opštine izabran je Saša Radić, dok je Blaško Kaurin izabran za potpredsjednika Skupštine opštine.

Članom 18. Zakona o sistemu javnih službi propisano je da direktore ustanova imenuje i razrješava osnivač, a članom 36. Statuta opštine Mrkonjić Grad propisno je da Skupština imenuje i razrješava direktore i uprave odbore ustanova čiji je osnivač Opština. Na osnovu ovih članova i nakon sprovedenog Javnog konkursa  birani su direktori javnih ustanova i članova Upravnih odbora. Na mjestu direktora Agencije za privredni razvoj opštine reizabran je Goran Todorović, a Dragan Plejić je novi direktor JU Centar za socijalni rad. Boro Boškić ostaje na mjestu direktora JZ KSC „Petar Kočić“, a Aleksandra Roljić je novi direktor JU Dječiji vrtić „Milja Đukanović“. Primarius dr Radivoj Erak imenovan je za direktora JZU Dom zdravlja „Dr Jovan Rašković“.

Podeli: