00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

25. април, 2019.

Извјештај са 24. редовне сједнице Скупштине општине

Дневни ред је проширен са двије тачке, а донесена су Рјешења о разрјешњима дужности те приједлози Рјешења о именовањима, након извршене конкурсне процедуре и на приједлог начелника општине.

Законом о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе и Статутом општине Мркоњић Град , прописано је да Скупштина на приједлог начелника општине именује начелнике одјељења или службе, на вријеме трајања мандата сазива Скупштине који га је изабрао, а након спроведеног јавног конкурса.На руководећа мјеста начелника одјељења изабрани су:

·         Начелник Одјељења за привреду и финансије-Томислав Тодоровић

·         Начелник Одјељења за просторно планирање и комуналне послове-Слободан Рајковић

·         Начелник Одјељења за изградњу града и управљање имовином-Недељко Антић

·         Начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности-Петар Куриџа

·         Начелник Одјељења за инспекцијске послове-Митар Цвијић

Изабран је нови замјеник начелника општине- Мирослав Комленић, за секретара Скупштине општине изабран је Саша Радић, док је Блашко Каурин изабран за потпредсједника Скупштине општине.

Чланом 18. Закона о систему јавних служби прописано је да директоре установа именује и разрјешава оснивач, а чланом 36. Статута општине Мркоњић Град прописно је да Скупштина именује и разрјешава директоре и управе одборе установа чији је оснивач Општина. На основу ових чланова и након спроведеног Јавног конкурса  бирани су директори јавних установа и чланова Управних одбора. На мјесту директора Агенције за привредни развој општине реизабран је Горан Тодоровић, а Драган Плејић је нови директор ЈУ Центар за социјални рад. Боро Бошкић остаје на мјесту директора ЈЗ КСЦ „Петар Кочић“, а Александра Рољић је нови директор ЈУ Дјечији вртић „Миља Ђукановић“. Примариус др Радивој Ерак именован је за директора ЈЗУ Дом здравља „Др Јован Рашковић“.

Подели: