00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

28. mart, 2019.

Raspisan Javni poziv za banjsko- klimatsko liječenje za PPB i RVI

Obavještavaju se ratni vojni invalidi od I do X kategorije i članovi porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske sa područja opštine Mrkonjić Grad, da je Ministarstvo rada i boračko – invalidske zaštite, dana 28.03.2019. godine u "Glasu Srpske" objavilo Javni poziv za podnošenje zahtjeva radi upućivanja 568 RVI i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske u banjsko - klimatske zdravstvene ustanove. Poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Na javni poziv mogu se prijaviti RVI od I do X kategorije i članovi PPB sa područja opštine Mrkonjić Grad kojima je potrebna medicinska, odnosno fizikalna rehabilitacija  kroz banjsko - klimatsko liječenje, odnosno rehabilitaciju.

Pravo na banjsku rehabilitaciju u 2018. godini nemaju lica koja su to pravo koristili po Projektu banjske rehabilitacije ministarstva u pretekle tri godine,osim u slučaju ako nema prijavljenih drugih korisnika.

Zahtjev za banjsko-klimatsku rehabilitaciju se podnosi u šalter sali opštine Mrkonjić Grad (šalter broj 2).

 Uz zahtjev je potrebno priložiti sljedeće dokaze:

-          Rješenje nadležnog organa o statusu RVI ili člana PPB sa utvrđenim pripadajućim pravima, uz  uslov da je aktivni korisnik,

-          Rješenje nadležnog organa o kategorizaciji borca,

-          Nalaz i preporuka nadležne zdravstvene ustanove o neophodnosti banjske rehabilitacije ne stariji od 6. mjeseci od podnošenja zahtjeva za korištenje banjske rehabilitacije.

Nepotpune i neblagovremene zahtjeve neće se razmatrati i kao takve će odbaciti.

Na osnovu uvida u priloženu dokumentaciju koja se traži po objavljenom Javnom pozivu  Komisija će sprovesti postupak i donijeti odluku o izboru korisnika za banjsku rehabilitaciju na osnovu kriterijuma navedenih u Javnom pozivu.

Pravo na banjsko-klimatsku rehabilitaciju  u 2018. godini ostvariće 11 korisnika sa područja opštine Mrkonjić Grad.

Podeli: