00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

28. март, 2019.

Расписан Јавни позив за бањско- климатско лијечење за ППБ и РВИ

Обавјештавају се ратни војни инвалиди од I до X категорије и чланови породица погинулих бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске са подручја општине Мркоњић Град, да је Министарство рада и борачко – инвалидске заштите, дана 28.03.2019. године у "Гласу Српске" објавило Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 568 РВИ и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске у бањско - климатске здравствене установе. Позив остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

На јавни позив могу се пријавити РВИ од I до X категорије и чланови ППБ са подручја општине Мркоњић Град којима је потребна медицинска, односно физикална рехабилитација  кроз бањско - климатско лијечење, односно рехабилитацију.

Право на бањску рехабилитацију у 2018. години немају лица која су то право користили по Пројекту бањске рехабилитације министарства у претекле три године,осим у случају ако нема пријављених других корисника.

Захтјев за бањско-климатску рехабилитацију се подноси у шалтер сали општине Мркоњић Град (шалтер број 2).

 Уз захтјев је потребно приложити сљедeће доказе:

-          Рјешење надлежног органа о статусу РВИ или члана ППБ са утврђеним припадајућим правима, уз  услов да је активни корисник,

-          Рјешење надлежног органа о категоризацији борца,

-          Налаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске рехабилитације не старији од 6. мјесеци од подношења захтјева за кориштење бањске рехабилитације.

Непотпуне и неблаговремене захтјеве неће се разматрати и као такве ће одбацити.

На основу увида у приложену документацију која се тражи по објављеном Јавном позиву  Комисија ће спровести поступак и донијети одлуку о избору корисника за бањску рехабилитацију на основу критеријума наведених у Јавном позиву.

Право на бањско-климатску рехабилитацију  у 2018. години оствариће 11 корисника са подручја општине Мркоњић Град.

Подели: