00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

25. March, 2019.

Za zadrugu „Poljo MG“ poljoprivredna mehanizacija

U selu Podbrdo dostavljena je poljoprivredna mehanizacija članovima udruželja „Poljo MG“. Projekat nabavke poljoprivredne mehanizacije finansiralo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva -Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, Opština Mrkonjić Grad i članovi udruženja.

 

 

Načelnica opštine Divna Aničić istakla je značaj udruživanja poljoprivrednika, te značaj nabavke savremene poljoprivredne mehanizacije. „Došlo je vrijeme da se naši poljoprivrednici udruže, da olakšaju sebi i da šire proizvodnju. Vrijednost ovog projekta je jako velika, a cilj je da se zadruge osnaže i prošire“, rekla je Aničićeva.

Borislav Rudić ima 25 grla stoke, a kako kaže, ova mehanizacija će im pomoći da proizvode mlijeko na većem i kvalitetnijem nivou. „Ova mehanizacija će nam pomoći da dostignemo kvalitet hrane za stoku. Zahvaljujemo se Ministarstvu i Opštini Mrkonjić Grad“, istakao je Rudić.

Radenko Rudić, koji se odnedavno bavi stočarstvom i ima 6 krava,  istakao je da je ušao u udruženje sa ciljem da sebi olakša i da proizvodi kvalitetnije mlijeko.

Vrijedost mehanizacije je 103.000 KM, od čega 20% finansira Opština i zadruga, a ostatak Ministarstvo (IFAD projekat).

 

Share: