00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

25. март, 2019.

За задругу „Пољо МГ“ пољопривредна механизација

У селу Подбрдо достављена је пољопривредна механизација члановима удружеља „Пољо МГ“. Пројекат набавке пољопривредне механизације финансирало је Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства -Јединица за координацију пољопривредних пројеката, Општина Мркоњић Град и чланови удружења.

 

 

Начелница општине Дивна Аничић истакла је значај удруживања пољопривредника, те значај набавке савремене пољопривредне механизације. „Дошло је вријеме да се наши пољопривредници удруже, да олакшају себи и да шире производњу. Вриједност овог пројекта је јако велика, а циљ је да се задруге оснаже и прошире“, рекла је Аничићева.

Борислав Рудић има 25 грла стоке, а како каже, ова механизација ће им помоћи да производе млијеко на већем и квалитетнијем нивоу. „Ова механизација ће нам помоћи да достигнемо квалитет хране за стоку. Захваљујемо се Министарству и Општини Мркоњић Град“, истакао је Рудић.

Раденко Рудић, који се однедавно бави сточарством и има 6 крава,  истакао је да је ушао у удружење са циљем да себи олакша и да производи квалитетније млијеко.

Вриједост механизације је 103.000 КМ, од чега 20% финансира Општина и задруга, а остатак Министарство (ИФАД пројекат).

 

Подели: