00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

04. April, 2017.

Savjet za zapošljavanje-povećan broj zaposlenih u prošloj godini

U prostorijama opštine (sala za sastanke) danas je održan sastanak Savjeta za zapošljavanje opštine Mrkonjić Grad, na kojem je zaključeno da je plan zapošljavanja za 2016. godinu premašen.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je da su prošle godine u ovoj opštini zaposlena 102 radnika u saradnji Agencije za privredni razvoj i Zavoda za zapošljavanje.

"Potrošili smo 500.000 KM kroz projekte zapošljavanja, samozapošljavanja, sufinansiranja plata pripravnika, kreditiranje malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednika", rekla je Aničićeva novinarima uoči sastanka Savjeta za zapošljavanje opštine Mrkonjić Grad.

Ona je izrazila zadovoljstvo povećanjem broja zaposlenih na teritoriji opštine Mrkonjić Grad u prošloj godini, te je zahvalila svima koji su koristili podsticajna sredstva za zapošljavanje.

"Napravićemo plan aktivnosti za izradu akcionog plana zapošljavanja koji će biti sličan kao i za prethodnu godinu. Treba da budemo još ambiciozniji po pitanju broja zaposlenih radnika", istakla je Aničićeva.

Share: