00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

01. јул, 2019.

Потписани споразуми о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије

Споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима потписали су градоначелници Бањалуке, Приједора, Градишке, Добоја, Бијељине, Зворника и Источног Сарајева.

Видовићева је потписала споразуме и са начелницима општина Козарска Дубица, Нови Град, Лакташи, Србац, Прњавор, Кнежево, Шипово, Мркоњић Град, Теслић, Петрово, Брод, Модрича, Вукосавље, Шамац, Пелагићево, Братунац, Власеница, Милићи, Шековићи, Трново, Пале, Фоча, Рогатица, Калиновик, Љубиње, Источни Стари Град, Чајниче, Челинац, Билећа, Костајница, Гацко, Рибник, Ново Горажде, Осмаци и Лопаре.

Споразум у име Општине Мркоњић Град потписао је замјеник начелника Мирослав Комленић.

Влада Србије одобрила је 9,3 милиона евра Републици Српској као једнократну помоћ ради реализације започетих пројеката у оквиру механизма сарадње на основу Споразума о успостављању специјалних паралелних односа између Српске и Србије.

Србија је у оквиру механизма сарадње Српској до сада одобрила 24,4 милиона евра донаторских средстава која се реализују путем Министарства финансија Републике Српске.

Донације су усмјерене за реализацију капиталних пројеката највећим дијелом у јединицама локалне самоуправе у Републици Српској, као и у јединицама локалне самоуправе у Федерацији БиХ са већинским српским становништвом.

Подели: