00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

01. април, 2019.

У Београду презентовани инвестициони потенцијали Мркоњић Града

У просторијама београдског Сава центра представљени су инвестициони потенцијали општине Мркоњић Град потенцијалним инвеститорима. Начелница општине Дивна Аничић и предсједник Скупштине општине Миленко Милекић присутнима су приказали све економске, привредне, културне и туристичке потенцијале и ресурсе општине.

 

Начелница општине пажњу је скренула на индустријску зону „Подбрдо“. „Доста парцела смо већ продали, чекамо да почне да се гради. Општина је инвеститорима обезбиједила сву потребну инфраструктуру, односно водоснадбијевање, канализацију и електричну енергију. Што се туризма тиче, морам навести да Мркоњић Град никад није живио од туризма. Имамо Балкану, која је наш највећи природи драгуљ, који тек треба да оживи и који може да понуди доста тога током цијеле године“, истакла је Аничићева.

Миленко Милекић, предсједник Скупштине општине, присутнима је приказао природне, географске, демографске, привредне и ресурсне могућности општине. Приказана су и два видео снимка општине и старог града Призренца. Такође, говорило се о кључним  капиталним инвестицијама, постојећим домаћим и страним привредним субјектима.

Ова презентација организована је у склопу 37. вечери Мркоњићана, које традиционално организује Удружење Мркоњићана у Београду.

Подели: