00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

01. април, 2019.

Одржано 37. вече Мркоњићана у Бeограду

Удружење Мркоњићана у Београду организовало је традиционално окупљање Мркоњићана и пријатеља Мркоњић Градa у Сава центру. У пуној сали ресторана присутнима се обратио предсједик овог удружења, Жарко Гајић, који је посебно поздравио делегацију Општине Мркоњић Град, те зе захвалио на дугогодишњој сарадњи.

 

 Начелница ошштине Дивна Аничић, такође је поздравила присутне, којима је пренијела поздраве од руководства и становника општине. „Вечерас смо покушали да проширимо ово дружење, односно презентовали смо и  понудили  потенцијале наше општине и то је нешто што најављујем и за сљедећу годину, јер на овај начин успостављамо контакте који могу да помогну нашем Мркоњић Граду. Још једном вас напомињем да не заборавите ваш родни крај, те вас позивам да дођете у Мркоњић Град“, истакла је Аничићева.

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик у скупштини Србије, Миодраг Линта, захвалио се Удружењу Мркоњићана у Београду које остварује важне заједничке циљеве, од којих је најважнији повезивање народа из двије српске државе. „Искористио бих ову прилику да се подсјетимо  и трагичних догађаја из историје Мркоњић Града, односно те 95. године, када су муслиманско-хрватске снаге окупирале општину. Тада је страдало око 360 Срба и начињена је огромна материјална штета за коју нико није процесуиран“, навео је Линта.

У културно-забавном дијелу програма је наступало Културно-умјетничко друштво „Петар Кочић“ из Мркоњић Град, а организована је и томбола гдје је главна награда била слика бијелог анђела, сликара Славка Самарџије.

 

Подели: