00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

23. јул, 2019.

19. Zelenkovac Jazz Festival ( 25. 07.- 28. 07. 2019.)

Ове године своје гостовање су  до сад потврдили бендови из Словеније, Хрватске, Естоније, Бразила, Француске, Србије и домаћи бендове из Босне и Херцеговине. Сам настанак џез музике има дубљу симболику спајања различитости кроз историју између афроамериканаца и европљана, те прави симбиозу различити врста умјетности као што су музика и сликарство.

Програм фестивала:

ЧЕТВРТАК, 25. јула 2019: „Жене у џезу“

Зеленковац џез фестивал од ове године уводи једну новину у програм, а у питању је једна врста подфеста који ће се дешавати у склопу фестивала и који ће се звати „Жене у џезу“. Првог дана фестивала наступиће три састава у којима доминирају жене. Оне су те које воде цијелу причу и чија интерпретација чине музику коју изводе.

Трио Ливада (Загреб, Хрватска)

Из Загреба  долази Трио Ливада, коjу  предводи Валерија Николовска, хрватска рок и џез пјевачица, родом из Македоније.

Трио Јасне Јовичевић (Србија, Мађарска, Пољска)

Трио Јасне Јовичевић је састав који одише оригиналношћу, отвореним формама и слободом. Сва три музичара су познати по импровизацији, композицији, али и савременом приступу камерног састава. Свирају ауторску музику, већином спонтано компоновану.

ПЕТАК 26. јула 2019.

Другог дана фестивала, на Зеленковац долази словенски бенд  Star Time Playboys  који изводи музику која је на раскрсници између џеза и блуза.

СУБОТА, 27. јула 2019.

Трећи дан фестивала је попуњен са три изврсна џез  бенда из Србије, Естоније и Словеније.

НЕДЕЉА, 28. јула 2019.

Четврти и задњи дан џез фестивала  на сцену доводе недавно поново окупљене перкусионисте Афродизијак из Бањалуке, а из Беча на Зеленковац стижу Soda & Gomorra бенд.

Џез фестивал има огроман  значај за организацију Еколошки Покрет Зеленковац, као и значај у промоцији природних и друштвених вриједности региона, промоцију и подстицај у развоју туризма, културног стваралаштва, демократизаицје друштва и очувању животне средине.

Подели: