00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

16. април, 2019.

Одржано предавање на тему „Превенција и рано откривање рака дојке“

Предавање на тему „Превенција и рано откривање рака дојке“ одржано је у скупштинској сали Општине, а акценат је стављен  на важност превенције и редовног прегледања и самопрегледања дојке.

Дивна Аничић, начелница општине, рекла је да се дуги низ година организује ова акција. „Данас ће се прегледати око 60 жена. Све оне које нису упјеле да се сада пријаве, у другој половини године планирамо да организујемо још једно предавање и бесплатне мамографске прегледе“, истакла је Аничићева.

Из Савеза жена обољелих од карцинома дојке „Искра“ рекли су да је заинтересованост велика. „Мркоњић Град смо одабрали јер је велики број новооперисаних жена са овог подручја. Нажалост, сваке године се покаже пар карцинома, што је за овакав мали број прегледа  стварно алармантно. Апелујемо свим женама да иду на редовне мамографске прегледе, јер ова болест је изљечива ако се на вријеме открије“, поручује Сузана Кекић.

Борјана Томић навела је да су оваква предавања за њу и остале жене јако корисна. „.Важно је на вријеме спријечити. Имала сам прилику и прије да присуствујем предавањима, која су јако важна“, рекла је Томићева.

Подели: