00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

16. april, 2019.

Održano predavanje na temu „Prevencija i rano otkrivanje raka dojke“

Predavanje na temu „Prevencija i rano otkrivanje raka dojke“ održano je u skupštinskoj sali Opštine, a akcenat je stavljen  na važnost prevencije i redovnog pregledanja i samopregledanja dojke.

Divna Aničić, načelnica opštine, rekla je da se dugi niz godina organizuje ova akcija. „Danas će se pregledati oko 60 žena. Sve one koje nisu upjele da se sada prijave, u drugoj polovini godine planiramo da organizujemo još jedno predavanje i besplatne mamografske preglede“, istakla je Aničićeva.

Iz Saveza žena oboljelih od karcinoma dojke „Iskra“ rekli su da je zainteresovanost velika. „Mrkonjić Grad smo odabrali jer je veliki broj novooperisanih žena sa ovog područja. Nažalost, svake godine se pokaže par karcinoma, što je za ovakav mali broj pregleda  stvarno alarmantno. Apelujemo svim ženama da idu na redovne mamografske preglede, jer ova bolest je izlječiva ako se na vrijeme otkrije“, poručuje Suzana Kekić.

Borjana Tomić navela je da su ovakva predavanja za nju i ostale žene jako korisna. „.Važno je na vrijeme spriječiti. Imala sam priliku i prije da prisustvujem predavanjima, koja su jako važna“, rekla je Tomićeva.

Podeli: