00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

26. септембар, 2016.

Подршка општине Удружењу ''Бубамара''

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић посјетила је данас Удружење 'Бубамара' и апеловала на све привреднике и појединце са подручја општине да заједно помогну у раду Удружењу односно - Дневном центру за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју.

Она  је посјетила овај центар да би се информисала о томе како општина још може помоћи овај дневни центар.

"Помажемо Удружење, обезбјеђујемо годишње 22.000 КМ за њихов рад, одатле се суфинансирају плате два стручна радника, логопеда и социјалног радника. Удружење је активно, јављају се на јавне позиве које имамо за невладина удружења", рекла је Аничићева и додала да би још мало требало унаприједити њихов рад.

Свјетлана Крупљанин, социјални радник у "Бубамари", наглашава да дјеца свакодневно долазе у просторије центра.

"Они кроз свакодневно дружење и различите радионице испољавају своје креативности, социјализују се и ово је добар вид да их укључимо у ширу заједницу", рекла је Крупљанинова, додајући да би у неком наредном периоду био приоритет ангажовање физиотарапеута.

Удружење је почело са радом 2012. године као резултат реализације пројекта "Јачање капацитета социјалне заштите на подручју општине Мркоњић Град-СПИС".

Удружење је званично регистровано 2013. године и у његовом функционисању значајну подршку даје општина, као и Дом здравља "Др Јован Рашковић", који им је уступио своје просторије.

Дио средстава за функционисање обезбјеђује се преко донатора, као и учешћем Центра на јавним позивима за финансирање активности код домаћих и страних донатора. 

Подели: