00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

13. april, 2017.

Izložba „Čupkavi problemi“

U galeriji Kulturnog centra sinoć je održana prva samostalna izložba arhitekte, Mile Mićića, pod nazivom „Čupkavi problemi“ -365 ilustracija u 365 dana.

Na izložbi su govorili Slobodan Ćoćkalo, Zdravko Krulj (akademski slikar iz Banja Luke), Milenko Stojičić (književnik iz Banja Luke) i sam autor. Na izložbi se nalazi 400 slika i crteža podijeljenih u 12 mjesečnih ciklusa kroz koje autor „priča životnu priču o odrastanju, doživljajima, impresijama i svemu onome što mu se događalo“.

„Ovo je svojevrstan grafički spomenar zabilježene prolaznosti“ rekao je Slobodan Ćoćkalo. Zdravko Krulj je ukazao na kreativni pristup u grafičkoj animaciji dok je Milenko Stojičić ukazao na značaj razvoja likovne umjetnosti kroz koju mladi ljudi mogu da ukažu na određene društvene probleme, odnosno na svoj položaj u društvu kao umjetnik. Autoru je uručena zahvalnica u ime JU KSC „Petar Kočić“, a koju je takođe uzvratio i sam autor. Opština Mrkonjić Grad je izdvojila finansijska sredstva kako bi omogućila održavanje izložbe.

Izložba će biti otvorena u galeriji Kulturnog centra 30 dana.

Podeli: