00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

22. april, 2019.

Obilježen Dan planete Zemlje

Mališane je pozdravio predsjednik Skupštine opštine Milenko Milekić, skrenuvši pažnju na to kako se briga o ekologiji i životnoj sredini uči od malih nogu.

Boro Boškić, direktor Kulturno-sportskog centra „Petar Kočić“, rekao je da se ove godine uključilo dosta više društveno odgovornih kampanja. „Cilj akcije je da se ukaže na očuvanje životne sredine, a nagrađeno je  60 učesnika, većinom djece iz osnovnih škola“, rekao je Boškić.

Svoj doprinos akciji, dali su i mališani Dječijeg vrtića „Milja Đukanović“, koji su kroz recitacije ukazali na važnost očuvanja životne sredine. Nakon dodjele lopti, predsjednik Skupštine opštine i mališani su posadili drvo Tisu kao simbol dugovječnosti.

 

Predstavnik firme „Euro Beta“ Momčilo Antonić izjavio je da ova akcija ima veliki značaj i da se nada da će se ovakve ekološke akcije pokrenuti i u drugim opštinama i gradovima širom Republike Srpske. Gospodin Antonić se zahvalio JU KSC „Petar Kočić“ koja je bila inicijator ove akcije.

Akciju su podržali: Opština Mrkonjić Grad, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS i društveno odgovorne kompanije (MG MIND, „Nova banka“, KP „Park“, „Tropic“, „Adriatic osiguranje“, „Vivia“ i „Euro Beta“).

Akciju su podržali: Opština Mrkonjić Grad, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS i društveno odgovorne kompanije (MG MIND, „Nova banka“, KP „Park“, „Tropic“, „Adriatic osiguranje“, „Vivia“ i „Euro Beta“).

Podeli: