00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

01. april, 2019.

Održano 37. veče Mrkonjićana u Beogradu

Udruženje Mrkonjićana u Beogradu organizovalo je tradicionalno okupljanje Mrkonjićana i prijatelja Mrkonjić Grada u Sava centru. U punoj sali restorana prisutnima se obratio predsjedik ovog udruženja, Žarko Gajić, koji je posebno pozdravio delegaciju Opštine Mrkonjić Grad, te ze zahvalio na dugogodišnjoj saradnji.

 

 Načelnica ošštine Divna Aničić, takođe je pozdravila prisutne, kojima je prenijela pozdrave od rukovodstva i stanovnika opštine. „Večeras smo pokušali da proširimo ovo druženje, odnosno prezentovali smo i  ponudili  potencijale naše opštine i to je nešto što najavljujem i za sljedeću godinu, jer na ovaj način uspostavljamo kontakte koji mogu da pomognu našem Mrkonjić Gradu. Još jednom vas napominjem da ne zaboravite vaš rodni kraj, te vas pozivam da dođete u Mrkonjić Grad“, istakla je Aničićeva.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona i narodni poslanik u skupštini Srbije, Miodrag Linta, zahvalio se Udruženju Mrkonjićana u Beogradu koje ostvaruje važne zajedničke ciljeve, od kojih je najvažniji povezivanje naroda iz dvije srpske države. „Iskoristio bih ovu priliku da se podsjetimo  i tragičnih događaja iz istorije Mrkonjić Grada, odnosno te 95. godine, kada su muslimansko-hrvatske snage okupirale opštinu. Tada je stradalo oko 360 Srba i načinjena je ogromna materijalna šteta za koju niko nije procesuiran“, naveo je Linta.

U kulturno-zabavnom dijelu programa je nastupalo Kulturno-umjetničko društvo „Petar Kočić“ iz Mrkonjić Grad, a organizovana je i tombola gdje je glavna nagrada bila slika bijelog anđela, slikara Slavka Samardžije.

 

Podeli: