00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

06. decembar, 2016.

Izabrano rukovodstvo Skupštine Opštine i zamjenik načelnika

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Mrkonjić Grad izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo. Za predsjednika Skupštine Opštine izabran je Milenko Milekić, dipl. ing. organizacionih nauka-mašinski inženjer iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata koji je na tajnom glasanju dobio 17 glasova, dok su protiv bila dva odbornika. Milekić je bio odbornik u Skupštini opštine Mrkonjić Grad od 2004. godine i predsjednik je Skupštine od 2011. godine.

Na ovoj konstitutivnoj sjednici, za zamjenika načelnika Opštine Mrkonjić Grad izabrana je Marionela Šarac, profesor geografije iz demokratskog narodnog saveza. Istovremeno, Nevenka Malešević dipl. pravnik je imenovana za v. d. sekretara Skupštine Opštine.

Na zasjedanju Opštinskog parlamenta danas su imenovani i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja i službi u Opštinskoj upravi Opštine. Tako je za v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i finansije imenovan Tomislav Todorović, magistar ekonomskih nauka . Petar Kuridža dipl. veterinar imenovan je za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, Slobodan Rajković dipl. pravnik imenovan je za v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i komunalne poslove, dok je za v.d. načelnika Odjeljenja za izgradnju grada i upravljanje imovinom  imenovan Damir Sladojević, dipl.inženjer poljoprivrede. Mitar Cvijić, dipl. ekonomista imenovan je za v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Na ovom zajedanju, imenovani su članovi mandatno-imunitetske komisije i komisija za izbor i imenovanje.

Na sjednici su usvojena i rješenja o izboru Zakonodavnog odbora, Odbora za finansije i budžet, Odbora za nagrade i priznanja, kao i rješenja o određivanju odbornika koji će prisustvovati zaključenju braka.

Načelnica Divna Aničić, u izjavi novinarima rekla je da će se  već na narednoj sjednici koja će se održati za tri dana naći rebalans budžeta za ovu godinu kao i Nacrt budžeta na narednu godinu.

''Rebalans treba da usvojimo kako bismo mogli da završimo sve svoje obaveze koje imamo do kraja godine i naravno Nacrt budžeta kako bismo ga mogli usvojiti do kraja godine.

Govoreći o prioritetima Aničićeva je istakla da su oni kao i u prethodnom periodu vezani za razvoj privrede, nova zapošljavanja, mlade, obrazovanje i dalji razvoj infrastrukture.

''Nadam se da će u ovom mom četverogodišnjem mandatu da krene izgradnja auto-puta od Banjaluke prema Mliništima, koja će naš grad i našu poslovnu zonu u Podbrdu približiti Evropi i Banjaluci, a samim tim i privući nove investitore. Takođe, prioritet mi je i pokretanje postupka izgradnje toplane-energane, jednog ekonomski isplativog projekta za koje prvo treba da uradimo studiju'', rekla je Aničićeva, dodajući da je čeka i mnogo redovnih obaveza  kada su u pitanju socijalne kategorije, kao i javne ustanove u smislu poboljšanje njihovog rada kako bi što kvalitetnije pružali svoje usluge građanima.

Predsjednik Skupštine Opštine Milenko Milekić, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, rekao je da će Skupština opštine Mrkonjić Grad u narednom periodu  imati stabilnu skupštinsku većinu.

''Očekijem stabilnu skupštinsku većinu koju će činiti 18 odbornika SNSD-a sa svojim koalicionim partnerima DNS i SP. Od svih odbornika očekujem da kao i do sada aktivno učestvuju u radu Skupštine i da daju svoj puni doprinos razvoju i napretku naše opštine i svih njenih građana'', rekao je Milekić

 

U mandatno-imunitetsku komisiju imenovani su:

1.Mira Stojičić, predsjednik

2.Milan Aničić, zamjenik

3. Radomir Popadić, član

U komisiju za izbor i imenovanje imenovani su:

1.Milenko Milekić, predsjednik

2. Velibor Jarić, zamjenik predsjednika

3. Blaško Kaurin, član

4. Miloš Milanović, član

5. Marko Jovandić, član

U Zakonodavni odbor Skupštine opštine Mrkonjić Grad,  imenovani su:

1. Milan Aničić, predsjednik

 2. Milanko Aleksić, zamjenik

3. Željko Đukanović, član

4. Miljana Iličić, član

5. Tamara Čulić, član

 

U Odbor za finansije i budžet imenovani su:

1. Milenko Milekić, predsjednik

2. Popadić Radomir, zamjenik

3. Vlajko Todorović, član

 

U Odbor za nagrade i priznanja imenovani su:

1. Dragan Vođević, predsjednik

2. Goran Milanović, zamjenik

3. Jovo Pavlović, član

 

Odbornici koji će prisustvovati zaključenju braka su:      

                U matičnom uredu Mrkonjić Grad: 1. Nedeljko Batinica,

                                                                2. Marko Jovandić,

                                                                3. Blaško Kaurin,

                                                                4. Đurđica Tešanović i

                                                                5. Velibor Jarić.

                U matičnom uredu Baraći:           1. Dušan Dakić i

                                                                            2. Milan Kovačević

Podeli: