00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

27. oktobar, 2016.

Proslavljena Sveta Petka- slava hrama u Podbrdu

Praznik prepodobne mati Paraskeve – Svete Petke, svečano je i proslavljen u Podbrdu kod Mrkonjić Grada. Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Svete Petke, služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački Gospodin Atanasije.

Slavi hrama prisustvovalo je više od 500 vjernika iz okolnih i daljih mjesta.  

Poslije Svete Liturgije i pričešća mnogobrojnih vjernika blagosloveno je slavsko žito i prelomljen slavski kolač, a zatim je obavljen i trokratni litijski ophod oko svetoga hrama.

Zatim je Episkop Atanasije služio pomen postradalim parohojanima ove parohije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine

Nakon parastosa vijence na spomen-obilježje položile su delegacije opštine Mrkonjić Grad, Opštinske boračke organizacije, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kao i porodice palih boraca.

Proslavljane hramovne slave nastavilo se u porti hrama gdje je upriličena  trpeza ljubavi, dok su u kulturnom dijelu nastupali učenici „OŠ Vuk Karadžić“ iz Podbrda koji su recitovali u slavu i čast Svetoj Petki i crkveni hor Sv.Angeli

Podeli: