00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

25. oktobar, 2016.

Realizovani projekti iz sredstava donacije HE Bočac

JU Centar za socijalni rad u saradnji sa lokalnom zajednicom uspješno je realizovao 19 projekta usmjerenih na poboljšanje stambenih uslova, zahvaljujući sredstvima donacije ZP „HIDROELEKTRANA NA VRBASU“ a.d. Mrkonjić Grad.

 ''Ovo će svakako doprinijeti daleko većem kvalitetu i podignuti standard života, pojedinaca i višečlanih porodica kojima je rješavanje stambenog pitanja od suštinskog značaja, za koje je teško naći prioritete s obzirom da se radi o veoma kompleksnim porodičnim prilikama prouzrokovane nezaposlenošću ili teškim zdravstvenim stanjima'', rekla je direktorica Centra za socijalni rad Slobodanka Kljajić. Ona je dodala da je zahvaljujući sredstvima donacije uspješno riješeno više životnih problema korisnika.


Tokom 2016.godine realizovane  su slijedeće projektne aktivnosti:

-Izgradnja kompletnog  kupatila za tročlanu porodicu u Novom Naselju,

-Zamijenjena stolarija za majku poginulog borca,

-Kupljena stolarija i krovni pokrivač za šestočlanu porodicu uŠehovcima,

-Imali učešće za dovod vode u Bjelajcu za porodicu u kojoj žive dvije bebe,

-Obezbijedili krovni pokrivač za tročlanu porodicu u Bjelajcu, u kojoj niko nije zaposlen jer stanuju privatno i nemaju nikog od uže porodice ko bi im mogao finansijski da pomogne,

-Prekrivanje dijela barake na Imamovcu za porodicu  žive majka i kćerka

koja je  psihički oboljelo lice,

-Renoviranje i stavljanje u funkciju kupatila u barakama u centru grada koje koriste dvije porodice i imaju izražene zdravstvene probleme.

-Podna izolacija za petočlanu porodicu u Bjelajcu,

-Saniranje školskog prostora koji je dodjeljen 4-oročlanoj porodici na korištenje,            

-Zatim pomoć porodici u Dubici i Bjelajcu za izgradnju štale jer porodice  žele da žive na selu od svog rada a nisu mogućnosti da samostalno izgrade pomenuti objekte,

-Pomoć porodici u Majdanu za nabaku podne obloga, koji imaju zdravstvene probleme i nisu zaposleni,

-Pružili podršku u nabavci materijala za vodu u Gracima, u kojoj boravi 5 članova od kojih je jedno lice sa hroničnim duševnim oboljenjem,

-Potom sanacija porodične kuće za sedmočlanu porodicu  u Podbrdu,

-Izgradnja kupatila za šestočlanu porodicu  u Orahovljanima,

-Postavljanje građevinske limarije na kući  jer je zbog velikih količina padavina došlo do vlage u spavaćim sobama što je direktno uticalo na zdravlje svih ukućana.

-Privremno rješavanje stambenog prostora u Peckoj za lice sa invalidetom, gdje smo    uz pomoć MG Minda uspjeli instalirati stambeni kontejener, jer u kući u kojoj je treuntno boravio prijetilo urušaavanje i prokišnjavanje.

-U veoma kratkom vremenskom roku u saradnji sa korisnikom obezbijedili građevinsku konstrukciju za pokrivanje štale u Kopljevićima koja nedavno izgorjela, te je stoka ostala bez uslova za boravak, a samim tim dovedena i egzistencija porodice u pitanje.

''Kao što ste samo u jednom malom dijelu uspjeli vidjeti kako i gdje smo usmjeravali novac u proteklom periodu, tako i ove godine, ukoliko se obezbijede sredstva donacije, već planiramo novi broj korisnika uvesti u rješavanje stambenog pitanja koje u ovom periodu predstavlja najveći izazov i preduslov za jednu funkcionalnu i zdravu porodicu'', istakla je Kljajićeva.

Podeli: