00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

02. avgust, 2016.

Održana Ilindanska smotra folklora

U okviru svečanosti posvećenih obilježavanja krsne slave opštine Mrkonjić Grad – Svetog proroka Ilije u Kulturnom centru 'Petar Kočić' sinoć je održana Ilindanska smotra folklora.

Na smotri su nastupali kulturno-umjetnička društva ''Nikola Kokošar'' Šipovo,''Vrelo'' Šipovo, ''Slavko Mandić''  Glamočani-Laktaši, ''Petar Kočić'' Mrkonjić Grad i ''Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić'' iz Mrkonjića, kao i i etno grupa KUD-a '' Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić''.

Manifestaciju je otvorila načelnica opštine Mrkonjić Grad  Divna Aničić i prisutnima poželjela da uživaju u ljepoti igre i pjesme, te istakla da je ponosna na ovu manifestaciju.

''Mi smo jako ponosni na ovu manifestaciju i na naše kulturno-umjetničko društvo ''Petar Prvi Karađorđrvić Mrkonjić'',  koje njeguje tradiciju i održava mnoge značajne manifestacije u ovom gradu'', rekala je Aničićeva.

Milica Grmaš, predsjednica kulturno-umjetničkog društva rekla je da ova manifestacija veliča slavu opštine.

''Ove godine posjetioci su mogli da uživaju u igri i pjesmi šest kulturno-mjetničkih društava sa oko 250 učesnika, koji su na ovoj smotri pokazali sve što znaju i umiju, istakla je Grmaševa.

Učesnici su bili prezadovoljni manifestacijom.

''Večeras smo se predstavili igrama iz Stare planine i igrama iz Leskovca. U Mrkonjić Grad  dolazimo redovno i prezadovoljni smo kako samom organizacijom tako i druženjem'', rekla je Ana Crepulja iz kulturno-umjetničkog društva ''Vrelo'' iz Šipova.

Organizatori ''Ilindanske smotre folklora''  su kulturno-umjetničko društvo ''Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić'' i Agencija za privredni razvoj, a pokrovitelj  je opština Mrkonjić Grad.

Podeli: