00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

06. jul, 2016.

Omladinska banka u Mrkonjić Gradu podržala sedam projekata

U okviru programa Omladinske banke Mrkonjić Grad, koji partnerski podržavaju Opština Mrkonjić Grad i Fondacija Mozaik danas je u skupštinskoj sali opštine Mrkonjić Grad organizovano potpisivanje ugovora za projekte neformalnih grupa mladih čiji su projekti prošli na konkursu za dodjelu sredstava u sklopu projekta Omladinska banka.

Na konkursu koji je bio otvoren od 14. marta do 14. maja 2016. godine, prijavljeno je ukupno sedam projekata neformalnih grupa mladih.

Nakon inovacijskog turnira odobreno je svih sedam projekata ukupne vrijednosti 38.459 KM, od čega će 19.490 KM biti obezbijeđeno kao doprinos grupa iz zajednice, a sa 18.969 KM biće podržani iz fonda Omladinske banke Mrkonjić Grad koji obezbjeđuju opština Mrkonjić Grad iz svog budžeta (12.000 KM) i Fondacija Mozaik 6.969 KM).

Odobreni su sljedeći projekti –Edukacija i zadržavanje mladih, Prostor za svako dijete, Zemlja Nedođija, Omladinska zadruga Mrkonjić Grad, Jabuka i igara, Nošnjom do očuvanja tradicije i Adaptacija sportskog igrališta.

Današnjoj svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovala je i načelnica opštine  Mrkonjić Grad Divna Aničić koja je istakla značaj saradnje sa mladima i poželjela im uspjeh tokom realizacije projekta.

''Tokom svih ovih devet godina zajedničke saradnje najvažnije je povjerenje u mlade  ljude da sami osmišljavaju svoje projekte i da ih sami realizuju i da imaju nesebičnu podršku i Omladinske banke i opštine Mrkonjić Grad'', rekla je Aničićeva , dodajući da do sada nisu imali nijedan problem.

Aničićeva je istakla da su projekti raznoliki, te da se nada da će sledeće godine produžiti saradnju sa Fondacijom Mozaik i da će biti još više ovako dobrih projekata

Željko Pauković, program menadžer Fondacije Mozaik je rekao da je zahvalan opštini na uspješnoj devetogodišnjoj saradnji.

''Sve ove godine zajedničke saradnje uspjeli smo pokazati i dokazati da zajednički možemo kroz ovaj program podstaći mlade ljude da razviju svoje projektne ideje, da urade konkretne aktivnosti i ostvare vidljive rezultate u svojim zajednicama'', rekao je Pauković.

Pauković je istakao da se program Omladinske banke realizuje na teritoriji cijele BiH i omogućiće da mladi ljudi u 35 opština uspješno realizuju  126 projekata ukupne vrijednost oko 550.500 KM, do 30. septembra 2016. godine.

Podeli: