00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

27. December, 2016.

Potpisani ugovori o mikrokreditiranju

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić, potpisala je danas sa četiri preduzetnika ugovore o njihovom mikrokreditiranju, za koje je opština izdvojila depozit.

Preduzeću  Šik Turs''d.o.o., javnim prevoznicima Komlenić Slavku i Bajić Vlajku i zanatskoj radnji ''Final'', odobreno je  200.000 KM kredita sa kamatnom stopom od 3,33 odsto, od čega će opština položiti depozit u iznosu 57.144KM.

Korisnici kredita planiraju utrošiti sredstva u posebne namjene, te imaju obavezu da zaposle i određeni broj radnika.

Goran Todorović, direktor Agencije za privredni razvoj rekao je oni na ovaj način pomažu preduzetnike koji u ovim teškim vremenima zapošljavaju nove ljude.

''Opština Mrkonjić Grad u saradnji sa Agencijom svake godine kroz Program za podsticaj privedenog razvoja obezbjeđuje depozitna sredstva kada je u pitanju podrška za mala i srednja preduzeća. Značaj kreditiranja malih i srednjih preduzeća jeste i tome što oni imaju obavezu zapošljavanja novih radnika. Tako da će ova četiri  privredna subjekata zaposliti osam novih radnika'', rekao je Todorović. On je dodao da se trenutno nalaze još dva zahtjeva na odobravanju kod banke, dok je jedan odobren ranije.

Bajić Vlajko sa Previla  kaže da će sredstva uložiti u kupovinu teretnog vozila.

''Podrška opštine nam mnogo znači, jer su svojim sredstvima obezbijedili da dobijemo kredit po veoma povoljnim uslovina, jer nama privrednicima svaki procenat mnogo znači'', rekao je Bajić. On se zahvalio opštini Mrkonjić Grad i Agenciji za privredni razvoj na podršci koju imaju od njih.

Opština Mrkonjić Grad u budžetu za 2016. godinu je izdvojila 300.000 KM za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, od čega ukupna depozitna sredstva za kreditiranje aktivnosti malih i srednjih preduzeća iznose 100.000 KM. Program za podsticaj privrednog razvoja opštine realizuje se putem Agencije za privredni razvoj.

Share: