00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

25. March, 2019.

Obilježeno deset godina postojanja Dječijeg hora „Mali princ“

Članovi Gradskog dječijeg hora „Mali princ“ iz Mrkonjić Grada u Kulturnom centru „Petar Kočić“ obilježili su koncertom deset godina postojanja i uspješenog rada. Rijetki su gradovi u kojima se razvija muzička kultura posvećena djeci. Jedan od takvih je Mrkonjić Grad i Udruženje ,,Mali princ“ koje započe svoj muzički život prije deset godina.

 

Prvi godišnji koncert pod nazivom ''Nosim te u srcu mama'' ovo udruženje organizuje povodom 8. marta 2009. i tako do danas.
Da bi mogli nastupati na drugim dječijim festivalima 2010. biće pokrenuta muzička manifestacija za djecu „Raspjevane pahuljice“ koja se održava prve sedmice u septembru.
U dnevniku kulturnih manifestacija koje su zabilježene u Kulturnom centru „Petar Kočić“ stoji zapisano: I festival dječijih horova ''Raspjevane pahuljice''. Učestvovali: Dječiji hor ''Mali princ'' Mrkonjić Grad, ''Dječiji osmjeh'' Kalinovik, ''Šareni vokali'' Sombor, ''Pčelice'' Laktaši. Pozorišna sala. Organizator Udruženje ''Mali princ'' Mrkonjić Grad. 15.10.2010. Od tada do danas ovo Udruženje je na muzičkom planu ostvarilo mnogo toga, te učestvovalo je na mnogo lokalnih i međunarodnih muzičkih festivala za djecu gdje su dogurali do Monte Karla. Naravno, poslužilo je kao odskočna daska u muzici za nekoliko dječaka i djevojčica iz našeg grada.

 

Bilo je to zanimljivo druženje raspjevanih mališana sa svojim gostima Horom „Vivak“ iz Sremske Mitrovice, Elenom Kesić, učesnicom „Đurđevdanskog festivala“ i horom Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.Članovi hora učestovali su na brojnim festivalima u regionu i dostojno reprezentovali svoj grad.

 

Share: