00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

20. March, 2019.

Humanitarna projekcija filma „Vi idite, ja neću“

Povodom 15 godina od Martovskog pogroma i 20 godina od NATO agresije na našu zemlju Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe" organizovaće projekcije filma „Vi idite, ja neću“ u preko 20 gradova širom Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Austrije i Malte. Prikupljena sredstva biće utrošena u Vaskršnjoj humanitarnoj akciji ove organizacije na Kosovu i Metohiji.

 

 Film reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi „Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva nam neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda. Produkcija „Aleksandrija Film“ je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju.

Organizacija "Srbi za Srbe" je nastala krajem 2005. godine, prvenstveno kao ideja srpskog naroda u rasijanju da se okupi oko plemenitih ciljeva, tačnije, oko projekata pomoći socijalno ugroženim višečlanim srpskim porodicama širom Balkana. Okosnicu organizacije čine mladi i energični ljudi, okupljeni zajedničkom vizijom pomoći onima koji su blagosloveni brojnim potomstvom, svjesnih da svakom ko ne živi u materijalnom izobilju i mala pomoć znači puno.

Projekcija je 23.03.2019. godine u 19:00 časova u skupštinskoj sali Opštine, a ulaz je slobodan.

 

Share: