00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

11. август, 2019.

Предсједница Републике Српске присуствовала прослави крсне славе Савеза ратних војних инвалида Републике Српске – Светог Пантелејмона

Прослави је присуствовао и Зоран Тегелтија посланик у Народној скупштини РС, као и Миленко Милекић, предсједник Скупштине општине Мркоњић Град, те бројни други гости.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је Влада Српске предвођена премијером Радованом Вишковићем опредијељена да ради на побољшању статуса борачких категорија, пензионера, пољопривредних произвођача и свих групација у друштву.

„То значи да морамо јачати економску основу. Увијек ћу бити подршка за захтјеве који долазе од организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата. Њихови захтјеви су оправдани, али ћемо водити рачуна да се све ради полако како не би угрозили остале буџетске кориснике“, рекла је предсједница Цвијановић на обиљежавању крсне славе Савеза ратних војних инвалида Српске – Светог Пантелејмона.

Предсједница Републике је истакла да вјерује у боље сутра и да ће захтјеви невладиних организација прoистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата бити ријешени у институцијама Републике Српске. Предсједница Српске је оцијенила да је до сада била добра сарадња институција Српске и Савеза ратних војних инвалида Српске.

„Традиционално са Савезом ратних војних инвалида обиљежавам њихову крсну славу, заједно сумирамо постигнуте резултате и успостављамо дневни ред за будућност“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је подсјетила да је Влада Српске са организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата реализовала зацртане циљеве.

„Током година смо повећали борачки додатак, основице за породичне и личне инвалиднине, а посебно сам поносна што смо са Савезом успјели да ријешимо проблем везан за ортопедска помагала онако како су они и тражили. Значајно је што смо спровели и пројекте стамбеног збрињавања“, подсјетила је предсједница Републике Српске.

Подели: