00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

22. јул, 2019.

Одржан други Pecka Оutdoor Festival

Фестивал  је посвећен  рекреативцима, спортистима, авантуристима и породици који нуди атрактивне програмске садржаје и активности на отвореном прилагођене свим узрастима. Као такав, фестивал је јединствен у Републици Српској и БиХ.

И овогодишње фестивалско издање,  било је прилика је за добар провод, много изазовних активности на отвореном, одличну гастро понуду и задовољства у изобиљу, посебно значајног за дјецу и цијелу породицу.

„Јединственост  фестивала је и у споју традиционалног и руралног са модерним и урбаним, који истовремено обогаћује све који учествују у овој размјени“, истакао је Боро Марић, организатор фестивала и домаћин Центра за посјетиоце Пецка.

Бициклистичке вожње, пјешачење на неколико дестинација у окружењу, спортско пењање, рафтинг, посматрање птица, посебно осмишљене авантуре за дјецу и друге активности на отвореном  биле су  средишњи програм фестивала. Пратећи садржај фестивала обухватао је  музички програм, радионицу удараљки и бубњева за све узрасте, „Астрономски кутак“, представљање производа села, рада НВО организација које се баве одрживим развојем, представљање коњичког спорта, спортско-креативна радионица за дјецу и још много занимљивог садржаја.

"Pecka Оutdoor Festival" пружио је  прилику читавим породицама, као и активним појединцима да проведу квалитетно вријеме у природи.

Подели: