00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

19. јул, 2019.

Одржан први састанак управног одбора кластера „Крајина“

Николина Јурић из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди  при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде истакла је да су данас договорене наредне активности.

„Важно је да видимо са чим располажемо, којим производима и капацитетима. Ово је први састанак, а планирано је још радних састанака до самог доношења Акционог плана, који ће се радити за наредне три године“, навела је Јурићева.

Власник фирме „Природно биље Бања Лука“, Небојша Кустурић члан је Управног одбора, а навео је да се треба радити на брендирању, те да је удруживање јако важно у пољопривреди.

 „Потенцијал ових крајева је огроман,  али мали произвођачи сами не могу да ураде ништа пуно. Једна од планираних активности је да организујемо према струци, те да се направи списак производа према тенденцијама територијалних брендова“, рекао је Кустурић.

Да подсјетимо, оснивачка скупштина кластера „Крајина“ је одржана проши петак у Шипову, а укључени су представници свих сектора из 12 општина Подручне јединице Бањалука. Кластер је организован уз  помоћ ИФАД пројекта "Смањење сиромаштва на селу", а у њега су  укључена предузећа, задруге, удружења, представници Ресора за пружање стручних услуга Министарства и представници Пољопривредног факултета.

Подели: