00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

22. април, 2019.

Обиљежен Дан планете Земље

Малишане је поздравио предсједник Скупштине општине Миленко Милекић, скренувши пажњу на то како се брига о екологији и животној средини учи од малих ногу.

Боро Бошкић, директор Културно-спортског центра „Петар Кочић“, рекао је да се ове године укључило доста више друштвено одговорних кампања. „Циљ акције је да се укаже на очување животне средине, а награђено је  60 учесника, већином дјеце из основних школа“, рекао је Бошкић.

Свој допринос акцији, дали су и малишани Дјечијег вртића „Миља Ђукановић“, који су кроз рецитације указали на важност очувања животне средине. Након додјеле лопти, предсједник Скупштине општине и малишани су посадили дрво Тису као симбол дуговјечности.

 

Представник фирме „Euro Beta“ Момчило Антонић изјавио је да ова акција има велики значај и да се нада да ће се овакве еколошке акције покренути и у другим општинама и градовима широм Републике Српске. Господин Антонић се захвалио ЈУ КСЦ „Петар Кочић“ која је била иницијатор ове акције.

Aкцију су подржали: Општина Мркоњић Град, Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС и друштвено одговорне компаније (МГ МИНД, „Нова банка“, КП „Парк“, „Tropic“, „Adriatic osiguranje“, „Vivia“ и „Euro Beta“).

Aкцију су подржали: Општина Мркоњић Град, Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС и друштвено одговорне компаније (МГ МИНД, „Нова банка“, КП „Парк“, „Tropic“, „Adriatic osiguranje“, „Vivia“ и „Euro Beta“).

Подели: