00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

04. јануар, 2018.

Подијељени пакетићи за 40 дјеце са потешкоћама у развоју

У Дневном центру "Бубамара" у Мркоњић Граду јуче је 40 дјеце са потешкоћама у развоју поводом Нове године и Божића добило пакетиће које су обезбиједили Центар за социјални рад и Црвени крст. За дјецу је организовано и дружење са Дједа Мразом, фотографисање и пијукање.

Представник Дневног центра Свјетлана Крупљанин каже да сваке године поводом празника организују дружење за ову дјецу која су, како каже, на неки начин "искључена".

"Постоји одређен број дјеце која нису могла доћи, па ћемо их у наредном периоду посјетити и уручити им поклоне. Дјеца се радују поклонима, као и дружењу са Дједа Мразом", истакла је Крупљанинова.

Секретар Црвеног крста Мркоњић Град Петар Митрић рекао је да су у њиховој организацији пакетиће обезбиједили путем школских акција "Један слаткиш -једно дијете".

"У акцију су се укључили Савјети ученика Машинске школе, те основних школа "Петар Кочић" и "Вук Караџић". Обезбијеђено је 60 пакетића, један дио смо данас уручили, а остале ћемо додијелити дјеци из социјално угрожених породица", навео је Митрић.

Подели: