00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

29. март, 2019.

Удружење жена ''Наша жена'' добило погон за производњу сира

Удружење жена ''Наша жена'' из Подрашнице добило је погон за производњу сира, у вриједности од 21.862,88KM. Пројекат је финансирало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде-Јединица за координацију пољопривредних пројеката у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде IFAD и Општина Мркоњић Град.

Горан Тодоровић, дирктор Агенције за привредни развој рекао је да је ово један од пројеката који се реализује преко међународног ИФАД програма на подручју општине.

''Капацитет сираре је 200 литара млијека дневно, од чега може да се  произведе око 15 килограма сира  у једној смени. Наш циљ је да у наредном периоду тај сир дође на тржиште, како би касније наставили његову заштиту и брендирање'', рекао је Тодоровић. Он је додао да је општина Мркоњић Град издвојила и додатних 5.000 КМ за адаптацију просторије у којој ће бити смјештена опрема за производњу сира.

Борјана Јанковић, предсједница Удружења ''Наша жена'' захвалила се општини Мркоњић Град и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде који су омогућили да се реализује овај за њих важан пројекат.

Подели: