00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

25. март, 2019.

Обиљежено десет година постојања Дјечијег хора „Мали принц“

Чланови Градског дјечијег хора „Мали принц“ из Мркоњић Града у Културном центру „Петар Кочић“ обиљежили су концертом десет година постојања и успјешеног рада. Ријетки су градови у којима се развија музичка култура посвећена дјеци. Један од таквих је Мркоњић Град и Удружење ,,Мали принц“ које започе свој музички живот прије десет година.

 

Први годишњи концерт под називом ''Носим те у срцу мама'' ово удружење организује поводом 8. марта 2009. и тако до данас.
Да би могли наступати на другим дјечијим фестивалима 2010. биће покренута музичка манифестација за дјецу „Распјеване пахуљице“ која се одржава прве седмице у септембру.
У дневнику културних манифестација које су забиљежене у Културном центру „Петар Кочић“ стоји записано: I фестивал дјечијих хорова ''Распјеване пахуљице''. Учествовали: Дјечији хор ''Мали принц'' Мркоњић Град, ''Дјечији осмјех'' Калиновик, ''Шарени вокали'' Сомбор, ''Пчелице'' Лакташи. Позоришна сала. Организатор Удружење ''Мали принц'' Мркоњић Град. 15.10.2010. Од тада до данас ово Удружење је на музичком плану остварило много тога, те учествовало је на много локалних и међународних музичких фестивала за дјецу гдје су догурали до Монте Карла. Наравно, послужило је као одскочна даска у музици за неколико дјечака и дјевојчица из нашег града.

 

Било је то занимљиво дружење распјеваних малишана са својим гостима Хором „Вивак“ из Сремске Митровице, Еленом Кесић, учесницом „Ђурђевданског фестивала“ и хором Основне школе „Иван Горан Ковачић“.Чланови хора учестовали су на бројним фестивалима у региону и достојно репрезентовали свој град.

 

Подели: