00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

05. октобар, 2016.

Пријем за малишане Дјечијег вртића ''Миља Ђукановић''

Поводом обиљежавања Недјеље дјетета малишани Дјечијег вртића 'Миља Ђукановић' посјетили су данас општинску управу и са начелницом одјељења за општу управу и друштвене дјелатности Тијаном Рађевић Дрљача разговарали на тему дјечијих права.

Малишани су извели рецијтације које су припремили заједно са васпитачима, а које говоре о основним правима дјеце, као што су право да живот, играње, писање.....

Потом је обиљежавање Недјеље дјетета настављено на Тргу краља Петра I Карађорђевића уз програм који говори о дјечијим правима, а овогодишњи мото Недјеље дјетета је ''Породица на првом мјесту''. Организована је  и продајна изложба хуманитарног карактера, а прикупљена средства биће уручена породици Ђукелић у којој је троје малишана остало без мајке.

Директорица вртића Данијела Протић рекла је да вртић Недјељу дјетета обиљежава кроз различите активности.

''Ми у нашем вртићу Дјечију недјељу обиљежавамо кроз резне активности од упознавања дјеце о њиховим правима, учењем права, цртањем, затим кроз разне радионице и посјете. Сутра  у вртићу су отворена врата и родитељи имају могућност да дођу и да заједно са својом дјецом праве породично стабло'', рекла је Протићева и додала да у петак традиционално Недјељу дјетета завршавају са  журком за малишане у просторијама вртића.

Рађевић Дрљача је истакла да општина Мркоњић  Град у буџету има намјенска средства у износу од 75.000 КМ као подршка породици и истакла да све  институције треба да посвете више пажње подродици и дјеци.   

 

Подели: