00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

20. септембар, 2016.

Начелница Дивна Аничић у посјети ОШ ''Петар Кочић''

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић са сарадницима посјетила је данас Основну школу 'Петра Кочић' гдје је обновљен ентеријер, за шта је општина издвојила 12.000 КМ.

Директор Школе Весна Сладојевић изразила је задовољство што ова установа сада изгледа љепше.

"То није било обично кречење, већ стругање, глетовање, јер је школа стара. Прелакирали смо и паркет у зборници и канцеларијама. Осим у централној, окречене су просторије свих подручних школа, а Општина нам је обећала опремање још једног кабинета", рекла је Сладојевићева и додала да су им општина и предузеће "Хидроелектране на Врбасу" обећали и неколико рачунара.

Начелница Дивна Аничић је рекла, да су општина Мркоњић Град  и Влада Српске у протеклом периоду за реконструкцију и санацију основних школа на подручју ове општине уложили 2.000.000 КМ.

 "Помажемо колико можемо јер су дјеца и наставници то заслужили. У овој школи слиједи реализација пројекта енергетске ефикасности који спроводи Министарство за просторно планирање, што подразумијева замјену дијела спољашње столарије, нову фасаду и замјену крова", истакла је Аничићева. 

Подели: