00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

02. август, 2016.

Одржана Илинданска смотра фолклора

У оквиру свечаности посвећених обиљежавања крсне славе општине Мркоњић Град – Светог пророка Илије у Културном центру 'Петар Кочић' синоћ је одржана Илинданска смотра фолклора.

На смотри су наступали културно-умјетничка друштва ''Никола Кокошар'' Шипово,''Врело'' Шипово, ''Славко Мандић''  Гламочани-Лакташи, ''Петар Кочић'' Мркоњић Град и ''Петар Први Карађорђевић Мркоњић'' из Мркоњића, као и и етно група КУД-а '' Петар Први Карађорђeвић Мркоњић''.

Манифестацију је отворила начелница општине Мркоњић Град  Дивна Аничић и присутнима пожељела да уживају у љепоти игре и пјесме, те истакла да је поносна на ову манифестацију.

''Ми смо јако поносни на ову манифестацију и на наше културно-умјетничко друштво ''Петар Први Карађорђрвић Мркоњић'',  које његује традицију и одржава многе значајне манифестације у овом граду'', рекала је Аничићева.

Милица Грмаш, предсједница културно-умјетничког друштва рекла је да ова манифестација велича славу општине.

''Ове године посјетиоци су могли да уживају у игри и пјесми шест културно-мјетничких друштава са око 250 учесника, који су на овој смотри показали све што знају и умију, истакла је Грмашева.

Учесници су били презадовољни манифестацијом.

''Вечерас смо се представили играма из Старе планине и играма из Лесковца. У Мркоњић Град  долазимо редовно и презадовољни смо како самом организацијом тако и дружењем'', рекла је Ана Црепуља из културно-умјетничког друштва ''Врело'' из Шипова.

Организатори ''Илинданске смотре фолклора''  су културно-умјетничко друштво ''Петар Први Карађорђевић Мркоњић'' и Агенција за привредни развој, а покровитељ  је општина Мркоњић Град.

Подели: