00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

30. April, 2024.

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ "ЗДРАВЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У БиХ"

Пројекат "Здраве заједнице у БиХ", који ће бити спроведен у 11 општина у Републици Српској, реализује се с циљем успостављaња центра за базичну физикалну рехабилитацију при домовима здравља, рекао је данас помоћник министра здравља и социјалне заштите Српске Милан Латиновић.

Латиновић је рекао да је идеја овог пројекта, који подржава и Свјетска здравствена организација, да у њему, осим здравствених радника и установа, учествује и друштвена заједница, као и грађани.

"У Мркоњић Граду, као и у осталих 10 општина и градова планирамо да радимо као партнери на програмима промоције здравља и превенције болести", поручио је Латиновић.

Генерални секретар Савеза општина и градова Републике Српске Ацо Пантић рекао је да је овај савез један од кључних партнера на овом пројекту, чија је улога јачање капацитета и унапређење рада одбора за здравље при локалним заједницама.

"Очекујемо да ће у наредној фази пројекта бити основана и мрежа за здравље, гдје ће се размјењивати добра пракса из одбора за здравље између локалних заједница", навео је Пантић.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да грађани од овог пројекта могу да очекују много у наредне четири године.

"Циљ нам је да активирамо што већи дио друштва да се активно укључи у здраве навике, да што више бораве у природи и уживају у природним љепотама", нагласио је Вођевић.

Он је додао да је Скупштина општине Мркоњић Град усвојила Стратегију развоја општине у наредних седам година, којој је примарни циљ развој туризма и туристичких потенцијала.

Подели: