00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

16. јул, 2019.

Oдржан четврти састанак Савјета за запошљавање

Горан Тодоровић, директор Агенција за привредни развој рекао је да су на састанку  одредили приоритете и циљеве који треба да доведу  до повећања или одржавања континуитета запослености у Мркоњић Граду као и програме и мјере које ће довести до реализације тих циљева.
„Саме мјере су базиране прије свега на подстицајним програмима општине, као и програмима које финансира и спроводи Завод за запошљавање Републике Српске. Ове године смо планирали да се на тај начин запосли најмање 100 нових радника и ја се надам да ћемо  успјети да остваримо тај циљ“, истакао је Тодоровић.

Путем подстицајног Програма Општине Мркоњић Град и Завода за запошљавање, у 2018 години утрошено је укупно 402.925,44 КМ за запошљавање 76 лица, што показује да је Акциони план реализован 88,37%.

 Задаци Савјета за запошљавање су  да иницира и координира процес израде локалне политике запошљавања, креира акциони план запошљавања, учествује у изради појединачних оперативних планова (програма/пројеката) у сагласности са Акционим планом запошљавања и Акционим плановима запошљавања Владе Републике Српске, прати остваривање акционог плана и појединих пројеката/програма за запошљавање

Подели: