00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

08. мај, 2019.

Потписивање Анекса број 2. Уговора о закупу пословних просторија и опреме

Предмет Анекса уговора су измјене у основном Уговору о закупу пословних просторија и опреме у пословној згради закуподавца у Мркоњић Граду, а по овом Анексу уговора закуп просторија се закључује на период од 5 (пет) година, почевши од дана 01.06.2019. године до 01.06.2024. године. 

Закупац прима у закуп пословне просторије (једна производна хала површине 663м², кројачнице 244м² и канцеларије 43м²) са опремом (према спецификацији примарних машина-53, секундарних машина-56), а које се налазе на парцели укупне површине од 950м², којима располаже и управља закуподавац.

Начелница општине Дивна Аничић истакла је да је ово јединствен примјер овакве фабрике у региону, фабрика која је послије приватизације спашена. „Влада Републике Српске фабрику је откупила и предала у власништво општине Мркоњић Град. Једна смо од ријетких општина која има фабрику у свом власништву, а тренутно у фабрици послују три привредна субјекта и то је јако велики успјех и поносни смо на то што смо успјели да задржимо ту дјелатност, која је у овој фабрици била и прије заступљена. Искрено се надам да ће веома повољним закупом  омогућити привредним субјектима да у будућности повећавају број радника“, навела је Аничићева.

Директорица „МАК-МЛАДОСТ“ д.о.о. Валентина Јованова Пешевска рекла је да тренутно имају око 60 радника, с тим да се ради на повећању капацитета за још 50-60 радних мјеста. „Надамо се да ће неко од млађе генерације која завршава школу  пронаћи интерес и почети радити ту. Посла има довољно, имамо уговоре који су планирани до краја године тако да се капацитет може и повећати, упоредо са повећањем  радне снаге. Највише радимо за инострано тржиште“, истакла је Валентина.

Радница предузећа Невена Банека каже како је већ три године запослена, да су услови добри и да препоручује свим младима који су у потрази за запослењем да дођу и раде у овом предузећу.

Подели: