00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

21. март, 2019.

Школaрци обиљежили Свјетски дан поезије

Ученици ОШ „Иван Горан Ковачић“ обиљежили су 21.март: Свјетски дан поезије, Дан шума и почетак прољећа, Свјетски дан особа са Даун синдромом и рођендан (1913. рођен је Иван Горан Ковачић, писац по коме школа носи име). Пуно разлога за лијепа дешавања и вриједне Читалиће- велике и мале.

У 10 часова првачићи-читалићи заједно са својим учитељицама, директорицом и библиотекарком угостили су пјесника и нашег суграђанина Мирослава Чавића. Да су им се свидјеле његове пјесме показали су јуче тако што су напамет говорили стихове из његове двије збирке пјесама за дјецу "Прве искре" и "Треба хтети децу разумети". Имали су прилику да чују и нове још необјављене пјесме. Своје одушевљење нису крили када им је пјесник говорио стихове пјесме написане по њима добро познатој басни "Лисица и рода". Били су слободни да пјесника питају када је почео да пише, да ли је поезија његов живот и много других питања која само могу да смисле мале главице пуне маште. Неизмјерно се захваљујемо пјеснику Миру што нам је уљепшао дан и обећавамо да га нећемо заборавити, да је прво дружење било само упознавање и да ће их бити још.

Исти дан, нешто касније, велики читалићи имали су своје дешавање на тему: Српски пјесници у популарној музици гдје су у друштву своје предметне наставнице прво говорили стихове Ј.Јовановића Змаја, А. Шантића, Б. Радичевића, М. Ракића, а онда исте слушали у популарној музици.

Подели: