00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

10. април, 2017.

Одржан једнодневни семинар бањалучке регије мРЕСУРС-а

Једнодневни тренинг - семинар за средњошколце и чланове бањалучке регије мРЕСУРС-а (Мреже Савјета ученика Републике Српске) одржан је у четвртак (6. априла) у просторијама Црвеног Крста Бања Лука.

На семинару су присуствовали представници Савјета ученика из 23 школе бањалучке регије, у коју спадају општине: Градишка, Србац, Челинац, Кнежево, Котор Варош, Рибник, Мркоњић Град, Шипово и Бања Лука.

Током цјелодневног тренинг програма, средњошколци бањалучке регије су уз интеракцију испланирали акцију "Остави траг", којом планирају да унесу позитивне промјене у данашњем друштву.

Сама идеја акције "Остави траг" је да подстичу активистичку и друштвено корисну страну средњошколаца, јер сматрају да средњошколци сами својим радом и активизмом морају допринијети унапређењу своје локалне заједнице.

Дио акције који ће бити реализован у Мркоњић Граду се заснива на уређењу мини парка који се налази у центру града. Реализација акције планирана је од 18. априла до петог маја ове године, а заснивала би се на изради канти, клупа, стола и апарата за кокице и сладоледе. Средњошколци Мркоњић Града сматрају да парк на таквој локацији мора бити боље опремљен и приступачан грађанима.

Подели: