00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

29. септембар, 2016.

Ђаци се дружили са књижевником Ђуром Стипановићем

У Основној школи "Петар Кочић" у Мркоњић Граду данас су се ђаци четвртог, петог и осмог разреда дружили са српским књижевником Ђуром Стипановићем. Ученици су читали његове стихове посвећене дјеци и питали га оно што их је занимало о његовом књижевном стваралаштву.

Директор школе Весна Сладојевић рекла је да су позвали Стипановића да би дјецу упознали о књижевном раду и опусу овог мркоњићког пјесника.

"Његове пјесме су заступљене у антологијама, добитник је бројних награда, тако да нам је част што смо га угостили и што су га дјеца упознала и имала прилику да са њим разговарају", навела је Сладојевићева и додала да су дјеца одушевљена сусретом са пјесником.

Стипановић је библиотеци ове школе поклонио педесетак својих збирки пјесама.

Ђуро Стипановић рођен је у Подбрду код Мркоњић Града. Написао је око 25.000 пјесама и објавио 80 књига поезије и прозе, углавном књижевности за дјецу.

Његове пјесме заступљење су у антологијама поезије у Републици Српској, Србији, Црној Гори, а добитник је књижевне награде "Станко Ракита" за књигу "Ко ће да нас сад поведе за ручице, наш дједе", а награду му је додијелило Удружење књижевника Српске за најбољу књигу за дјецу у 2008. години.

Подели: