00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

07. април, 2024.

Обавјештење о стављању на увид јавности Приједлога плана управљања Спомеником природе „Врела Сане“ за период 2024 - 2034. године

​Јавно предузеће шумарства „Шуме Републике Српске“, Шумско газдинство „Лисина“ у Мркоњић Граду и Шумско газдинство „Рибник“ у Рибнику, као управљач заштићеног подручја Споменик природе „Врела Сане“ доставило је Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију  Приједлог плана управљања Спомеником природе „Врела Сане“ за период 2024 - 2034. године, на усвајање.

Чланом 77. Закона о заштити природе („Службени гласник Републике Српске“, број 20/14) дефинисано је да се План управљања доноси за свако заштићено подручје за период од 10 година, а Правилником о садржају, утврђивању и начину спровођења мјера управљања заштићеним подручјима  дефинисано је да се Планом управљања одређују дугорочне развојне смјернице, начин извођења заштите, коришћења и управљања, те ближе смјернице за заштиту и очување природних вриједности заштићеног подручја уз уважавање потреба локалног становништва. У складу са чланом 15. Закона о заштити природе током израде аката о заштити  природних  вриједности, планова управљања, као и других аката који се доносе у складу са Законом о заштити природе осигурава се учешће јавности, путем јавног увида. 

Мишљења и примједбе на План управљања заинтересована јавност може достављати на e-mail: z.stojicic@mgr.vladars.rs , 30 дана од дана објављивања Плана управљања на Порталу Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

Истовремено, општина Мркоњић Град, на чијем се подручју налази локалитет, објавиће почетак јавног увида на огласној табли у згради Административне службе града и омогућиће заинтересованој јавности увид у Приједлог плана управљања у просторијама Административне службе, у трајању од 30 дана.

Подели: